Wijziging brugpensioen is absurd en onwettig

Foto Solidair, Salim Hellalet
Foto Solidair, Salim Hellalet
Thema's
Pensioenen

Commentaar toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.

Reacties

Is het ook niet zo dat een nieuwe wet bij uitzondering retro-actief mag worden toegepast als deze het "algemeen belang dient"? Kan een swtjer dit aanvechten voor een rechtbank als hij zou verplicht worden om opnieuw te werken?
Als dit dan onwettig is, kunnen onze sociale partners dit dan niet aankaarten bij onze regering. Of is deze misschien onschendbaar en denken ze dat ze alles mogen doen? Waar is onze democratie of stevenen we af op een dictatuur? Kan een Swtjer dit inderdaad zelfstandig aanvechten en zo ja hoe? Er is in met dit KB geen sprake meer van een brugpensioen regeling, maar je wordt een gewone werkloze. Daar ik ik op 59 jaar en 39 jaar dienst niet voor gekozen!
Geachte Ben bij sluiting van Opel Antwerpen op brugpensioen gegaan in 2010 De voorwaarde was in 2010 , 58 jaar zijn of 38 jaar loopbaan kon dan een vrijstelling krijgen Ik ben op mijn 14de beginnen werken dan had ik in 2010 dus 38 jaar loopbaan heb op dat moment gekozen voor brugpensioen Wij hadden toch in 2010 een contract getekend bij Opel ( Kunnen ze zomaar contractbreuk doen ? ) Wij kunnen toch moeilijk in de toekomst kijken want dan had daar niet voor gekozen om met brugpensioen te gaan Wat gebeurd er nu met mij ??
zouden die leegaars van ministers eens zelf niet gaan werken en minder verdienen dan zouden ze weten wat het is als je 42jaar heb gewerkt in plaats van te liggen slapen en met hun gsm ke te liggen spelen ik wil ook zo tot mijn 80jaar minister zijn hoor hoelang gaan wij dat nog toelaten
en, alsof dit nog niet genoeg is voor deze rechtse regering, wil maggie de block de chronisch-zieken ook nog terug aan het werk zetten! hoe pervers kan dit crapuul zijn?!
Het is niet de eerste keer dat de staat zijn burgers bedriegt. Nu kunnen ze ook nog wat geld weg gooien door die oudere bruggepensioneerde opleidingen te laten volgen die bijna zeker nooit zullen renderen. En wat gaat men doen met vreemdelingen die op brugpensioen gaan en terug naar hun land willen?
Hallo, Ben 58 jaar en schrijnwerker 41 dienst sinds 10-11-2015 op s.w.t. ik voel mij gewoon verkocht dat is puur bedrog alles was goedgekeurd ,waarom hebben ze dat in stilte laten passeren, ze gingen mij tot zelfs niet verwittigen met een sanctie tot gevolg en die moeten ons verdedigen
Ford Genk: Ik ben moeten instappen omdat ik op dat moment nog geen vrijstelling had.Op 18 december heb ik mijn vrijstelling pas gekregen.Toen zeiden ze mij klaar en duidelijk ,gewoon oud placement afmaken en daarna het papier laten kijken van de vrijstelling en dan was alles in orde met mijn vrijstelling .Dus ik als leek heb geluister naar die persoon .Zit outplacement en hoop daarna het papier van de vrijstelling kunnen te gebruiken.Ik zelf heb 38 jaar op ford gewerkt ,hoe ze met de mensen hebben gedaan vind ik dat ik de helft van mijn leven heb weg gegooid met de middagen nachtpost te maken
ze maken dubbel wintsen,om ons langer te doe werken .engeen preepision te moeten betalen we dragen nog eens bij
De rechtspraak is nog steeds een belangrijke pijler in onze democratie, vakbonden, partijen, consumentenverenigingen e.d. zouden benadeelde swters kunnen verenigen en rechtszaken tegen de makers van deze zwakzinnige maatregels laten inleiden. Wat mij fundamenteel onrechtvaardig lijkt is dat er ook vele oudere werknemers in kleine bedrijven ontslagen worden die nu ook actief naar werk moeten gaan zoeken terwijl het vroeger (een ongeschreven ?) regel was dat je na je 58ste “met rust gelaten werd”. Deze mensen hebben net als hun swter-collega’s hun jaren hard gewerkt. De wetgeving dient aangepast te worden zodat alle oudere werkzoekende vanaf hun 58 jaar niet meer actief naar werk zouden moeten zoeken. Ikzelf ben met 33 jaar anciënniteit ontslagen en doe nu verplicht mijn opzegtermijn uit en zal einde 2017 als 58 jarige met in totaal 39 jaren dienst op “den dop” terecht komen.
heb een vraag voor julie .maar wil wel een antwoord die coreckt is .werkte bij meetaal vk nu powercontrol ik was 56 jaar en ben in 1 -7 - 2013 kunne gaan prepesioen met loopbaan van 8-4-2013 39.42 jaar volgens c17 door rva voldoet aan beroeb verleden van 7 - 2013 meer dan 39.50 gepresteerde of gelijkestelde jaren . uit dienst mocht gaan omdat ik 22 jaar drie ploegen gewerkt heb met nacht bij de de opzeg was datum 11-2-2013 van 8 weken opzeg .ben uit dienst 30 - 6 - 2013 heb aan alle voorwaarde gedaan .kan mij nog iets gebeuren of ben ik vrij wand tis wel de oude regelmet .anders zie ik dat in als contrackt breuk waar ik voor getekent heb
Hallo, ben in mijn brugpensioen gegaan op datum 24 .02.2015. En ben nu verplicht om terug achter werk te zoeken. Maar wat ging er voor af. In september 2011 kreeg ik een werkongeval ik viel van een laadbrug . 3weken daarna terug aan het werk. Ik voelde mij niet al te goed en zij tegen mij vrouw er iets mis in mijn rug . Ben bij de dokter geweest ze stelden vast ik had een hernia. In maart 2012 terug thuis . De dokters stelde mij voor om 3 infiltraties te doen . Ik heb dat gedaan maar het ging niet beter . De dokter stelde mij voor om een operatie. Ik aan mijn rug kom je niet aan en het ging slechter en slechter . Ik kreeg op mijn werk de keuze om in brugpensioen te gaan na enige twijfel heb ik dat aangenomen. En mijn voorziene opzeg begon op 01. 07 2012. .ik moest 24 maand opzeg doen . Ik ben geopereerd ondertussen in juni 2012 . Het werk hervat met al het verlof ik nog moest nemen op 01 .12 .2012. Al die maanden die ik afwezig ben geweest moest ik er allemaal bij doen . Op 24 .02. 2015 . Ben ik dan met brugpensioen kunnen gaan met als gevolg ik terug moet achter werk zoeken . Bedankt regering. Na bijna 41 jaar gewerkt te hebben . Nog geen enkele dag gaan stempelen in mijn leven. Merci
Op 18 .03. 2015 heb ik hier een reactie op gegeven. Gisteren op 20. 03 2015. Kreeg ik een telefoon van een firma dat ze op zoek is naar een magazijnier met ervaring . Na nog geen maand in mijn brugpensioen te zijn. En het toppunt is dat het voor een drankcentrale is. Is dat aangepast werk? Waar gaan we toch naar toe.
ik werkte bij bekaert en ben daar 2 jaar geleden op brugpensioen gegaan op 58 jarige leeftijd. Ik wist toen dat de jaren tussen 58 en 60 niet mer telden voor de opbouw van de pensioenen de andere 5 jaar wél. Nu veranderen ze de wetten en ben ik ook die 5 jaar kwijt.. KAN DIT ZOMAAR???? ik kreeg deze brief van cd&v onlangs: Geachte heer, Ik heb uw e-mail goed ontvangen en met veel aandacht doorgenomen. Er is op dit moment geen reden om u hierover zorgen te maken. Bij de vorige hervorming van de gelijkstellingen in het SWT-stelsel werden er geen aanpassingen voorzien voor mensen die al in het stelsel zaten of al hun ontslag gekregen hadden op het moment dat de hervorming doorgevoerd werd. Op dezelfde manier werd er bijvoorbeeld bij de afbouw van het ongemotiveerd tijdkrediet nooit met terugwerkende kracht ingegrepen in de gelijkstelling. Ook in de hervorming van de werkloosheidsuitkeringen van Di Rupo I werden een heel aantal groepen ontzien (http://www.rva.be/nl/documentatie/infoblad/t136). In ieder geval zullen wij binnen de regering ijveren dat er geen retroactiviteit in de maatregelen sluipt. Vriendelijke groeten, Sonja BECQ Volksvertegenwoordiger CD&V Eerste schepen Meise

Op 12 augustus overleed Samir Amin. De Frans-Egyptische econoom was één van de grote marxistische denkers van onze tijd. Hij liet vooral zijn licht schijnen op de mechanismen van de kapitalistische globalisering en de uitdagingen van de Derde Wereld om zich daaraan te ontworstelen. Hij laat een indrukwekkende erfenis na. Samir Amin werd 86.

De regering wil iedereen die het niet met haar eens is monddood maken. Hoe? Door in de eerste plaats de tegenmacht van de vakbonden en ziekenfondsen te breken. Na de verkiezingen plant de regering een zware aanval. Maar nu al wordt de ideologische strijd gestart.

In Argentinië blokkeerde de senaat de legalisering van abortus.

"Soms vraagt een oudere werknemer aan een jongere collega hoe het komt dat ze de hele dag niet gegeten heeft. Dat komt omdat de nieuwe collega’s voor alles zelf moeten betalen en een veel lager vast loon hebben." Vakbondssecretaris Yves Lambot vertelt over de staking bij Ryanair.

Mensen die aan het einde van hun loopbaan een beetje of serieus aan de sukkel geraken, het zijn er veel. Meer dan 100.000 van hen werken daarom vandaag vier vijfde of halftijds. In de hoop tot hun pensioen te kunnen blijven werken. En net die maatregel schaft de regering-Michel nu af. Hoe cynisch kun je zijn?

Kort voor de vrijlating van 17-jarige verzetsstrijdster Ahed Tamimi waren RedFox en Comac, de jeugdbewegingen van de PVDA, op solidariteitsreis in Palestina en konden ze haar vader, Bassem Tamimi, interviewen in het dorpje Nabi Saleh.

Waar de werkgevers al lang van dromen, heeft de regering deze zomer op tafel gebracht: een nieuw plan voor een zoveelste aanval op onze lonen en arbeidsvoorwaarden. Een plan dat de werkende mensen verdeelt. Hoe hebben ze dat gerealiseerd? Door een mythe te creëren over een zogenaamde krapte op de arbeidsmarkt.

Nadat het personeel van de lagekostenmaatschappij twee dagen staakte, stuurde de directie hen een dreigende brief. De piloten verzetten zich tegen die frontale aanval op het stakingsrecht door een nieuwe stakingsaanzegging in te dienen voor 10 augustus.

Niemand kon eraan ontsnappen: deze zomer werd ons land getroffen door één van de langste en warmste hittegolven uit de Belgische geschiedenis. Deze extreme fenomenen komen door de klimaatopwarming steeds vaker voor. Terwijl onze beleidsmakers een klimaatakkoord proberen minimaliseren, plant de Belgische klimaatbeweging Climate Express een grote mobilisatie in Brussel op 2 december. De perfecte gelegenheid om hen duidelijk te maken dat ze actie moeten ondernemen.