Abonnement

Solidair magazine brengt maandelijks een marxistische kijk op België en de wereld. Het wordt gerealiseerd door een ploeg van vaste medewerkers en vrijwilligers die zelf ook actief zijn in diverse sociale bewegingen. Solidair magazine is het maandblad van de PVDA.

Exclusief aanbod : Neem een abonnement voor uzelf of een vriend(in), en krijg er een geschenkset bij voor uzelf of voor hem/haar

€ 50 = 1 jaar Solidair + 1 geschenkset bij de PVDA Shop

De feestdagen komen eraan. Zoek je inspiratie voor geschenken? Solidair heeft de oplossing: neem nu een abonnement en ontvang een prachtige geschenkset van de PVDA Shop (boek + T-shirt of een geschenkbon ter waarde van 25 euro bij de PVDA Shop).

Klik hier om van het aanbod te genieten.

Zo kunt u:

  • een abonnement nemen en een geschenkset ontvangen
  • een abonnement cadeau doen en zelf de geschenkset ontvangen
  • een abonnement en geschenkset cadeau doen

Kies een boek en een T-shirt uit ons aanbod, of een geschenkbon ter waarde van 25 euro in de PVDA Shop.

Klik hier om van het aanbod te genieten.

  • Boeken

Het nieuwe boek van Peter Mertens, Graailand: het leven boven onze stand

'We leven allemaal boven onze stand': dat vertelt ook minister Kris Peeters. Hoe zit dat dan? Bejaarden onder de armoedegrens, langdurig zieken extra gesanctioneerd, kinderen die opgroeien in armoede? Boven hun stand? En wat dan met de zwendelaars in Panama, de grootbanken, de fiscale constructies, de straffeloosheid en schaamteloosheid van de 1 procent? Ja, wie leeft er boven onze stand?

Raf Custers, De uitverkoop van Zuid-Amerika: grondstoffen, burgers en big business

In Grondstoffenjagers, zijn vorige boek, beschreef de auteur hoe multinationale ondernemingen en hun politieke bondgenoten de grondstoffen weghalen uit landen in het Zuiden. In De uitverkoop van Zuid-Amerika zien we het tegenkamp: de burgers. Zij nemen het op tegen de machten die onze steden, de natuur, de ondergrond tot verhandelbare grondstoffen omtoveren: die alles waaruit ze geld kunnen slaan, ‘commodificeren’ zoals dat heet. De burgerbewegingen willen dat hun natuur en hun toekomst voorgaan. Daarom zetten ze druk op de regeringen en op big business. Zo maken zij de transitie naar morgen actueel.

Ludo De Brabander, Oorlog zonder grenzen

22 maart 2016. De terreur slaat toe in Brussel. Zoals ze de voorbije maanden ook toesloeg in Bagdad, Ankara, Beiroet, Damascus, Tunis, Sharm el-Sheikh en Parijs. Terrorisme kent geen grenzen meer: daar is stilaan iedereen het over eens. Maar wie dag in dag uit de waan van de dag volgt, hoort en ziet veel maar mist de ruime context. In dit boek toont Ludo De Brabander hoe de politiek van westerse en regionale machten in de Arabische wereld overal als een boemerang in het gezicht van gewone mensen terugvliegt.

Dirk Van Duppen en Johan Hoebeke, De Supersamenwerker

Aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek van biologen, antropologen, neurowetenschappers en kinderpsychologen tonen Van Duppen en Hoebeke dat de mens in wezen ‘supersociaal’ is. Wist u dat baby’s zelfs al onderscheid maken tussen wie lief is en wie stout is? Dit explosieve boek werpt een nieuw licht op ons mensbeeld. Want neen, wij zijn niet de koele winstwolven die neoliberale economen van ons proberen maken.

Nigel Williams, Fuck TINA! (boek + dvd)

Dit boekje van Williams is een gemakkelijk toegankelijk overzicht van waar het neoliberalisme toe leidt. De sociale welvaartsstaat werd in Groot-Brittannië vernietigd en vervangen door een ieder-voor-zich hel op aarde, waar armen losers zijn, die het alleen aan zichzelf te wijten hebben. Aan de hand van gesprekken met onder andere Tom Lanoye, Slongs Dievanongs en Rachida Aziz koppelt Williams voortdurend terug naar België. Hoezo, There Is No Alternative? Een rake schop tegen de glibberige schenen van Het Systeem, ja!

Peter Tom Jones en Vicky De Meyere, Terra Reversa: de transitie naar rechtvaardige duurzaamheid

Toen Terra Reversa in 2009 verscheen, bejubelde vriend en vijand het als een doorbraak voor het denken over milieu- en klimaatbeleid. Peter Tom Jones en Vicky De Meyere gooiden het roer om door transitiemanagement en het 4E-model te integreren in een nieuwe visie op de omschakeling naar een sociaal rechtvaardig, ecologisch duurzaam en economisch stabiel samenlevingsmodel. Zeven jaar later gelden de analyses en alternatieven van de auteurs nog steeds. In deze herziene heruitgave van hun boek geven ze een antwoord op de volgende vragen. Wat is er sindsdien veranderd? Is transitie inderdaad mainstream geworden? Waarom mogen we optimistisch zijn?

Anja Meulenbelt, Het verschil: zeventien actuele kwesties bekeken vanuit het feminisme

Anja Meulenbelt bekijkt zeventien actuele kwesties vanuit het feminisme. Kwesties die ons allemaal aangaan, vrouwen en mannen, en waar iedereen op een of andere manier mee te maken krijgt. Het verschil is een inspirerend boek dat je aan het denken zet.

Bastian Obermayer en Frederik Obermaier, Panama Papers: het verhaal van de wereldwijde onthulling

Het verhaal van een wereldwijde onthulling
Dit boek is het verhaal van twee jonge journalisten die een berg informatie als een stel padvinders te lijf gaan – tot ze merken dat het hun volkomen boven het hoofd groeit. Ze roepen hulp in en het onderzoek wordt een internationaal project: 400 journalisten in 80 landen ontrafelen de geheimen van de machtigen der aarde. Het verhaal van hun onderzoek is minstens zo bloedstollend en fascinerend als de onthullingen.

Jeroen Olyslaegers, Wil

WIL is een brutale, ambitieuze en veelzijdige roman waarin niemand de dans ontspringt. Olyslaegers betwist de breed aangenomen grenzen tussen goed en kwaad en laat het boek ingenieus resoneren met de eenentwintigste eeuw. Hij bewees zijn meesterschap al eerder, maar WIL zal iedereen volstrekt verrassen.

Darryl Cunningham, Supercrash: de filosofe en de tijdbom

Toen in 2008 de financiële crisis uitbrak en graphic reporter Daryl Cuningham zag hoe slecht dit in de media uitgelegd werd, zag hij een kans: in stripvorm uitleggen wat er juist gebeurd is, wie er verantwoordelijk voor is en waar we nu staan. De tekeningen hield hij bewust zeer eenvoudig. Het verhaal is al ingewikkeld genoeg, beeld mocht absoluut geen barrière zijn om de boodschap te brengen

 

  • T-shirts

Marx

 

Che Guevara

 

Angela Davis

 

RedFox (T-shirt)

 

RedFox (tank top)

 

Red is the New Green

 

of

Cadeaubon ter waarde van € 25 in de PVDA Shop.

Zodra we een bevestiging van betaling hebben, sturen we u de cadeaubon, in de vorm van een unieke code, op met de post of per mail.

Klik hier om van het aanbod te genieten.

Klik hier om van het aanbod te genieten.

Of...

Abonneer je hier als je met bancontact, kredietkaart, paypal of overschrijving wil betalen.

Of download het formulier hier.

Prijzen

Normaal € 50  | Speciaal* € 40 | Steun €100

Als je een abonnement met domiciliëring wil, download het formulier hier en stuur het ingevuld en getekend op naar Solidair Promotie, M.Lemonnierlaan 171, 1000 Brussel of per mail naar abonnement@solidair.org.

Solidair

Solidair magazine brengt maandelijks een marxistische kijk op België en de wereld. Het wordt gerealiseerd door een ploeg van vaste medewerkers en vrijwilligers die zelf ook actief zijn in diverse sociale bewegingen. Solidair magazine is het maandblad van de PVDA.

Je vindt er:

  • Een andere kijk op de actualiteit die jou aangaat.
  • Interviews met syndicalisten, kunstenaars en progressieve personaliteiten.
  • Analyses over thema’s als het dure leven, de school van je kinderen, de toegang tot de gezondheidszorg, het milieu, woonbeleid, de politiek van de Europese Unie, vrede,…
  • Getuigenissen en brieven van de gewone man en vrouw.
  • Nieuws uit bedrijven en wijken, dat je nergens anders vindt.

Info

abonnement@solidair.org

tel +32(0)2 50 40 120

* Studenten, werklozen, CJP, min 18 jaar, +65 jaar, invaliden. Steeds een kopie van de studenten-, CJP-identiteits-, invaliditeits- of werklozenkaart bijvoegen