“Niet wij, maar Belgocontrol koos deze timing”

Foto Daniel Avram / Flickr
Foto Daniel Avram / Flickr
Thema's
Luchtvaart

Commentaar toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.

Reacties

Tot op heden is staken een recht ,en dat het moment slecht gekozen is.Je kan ook de vraag stellen waarom moet de regering nu juist met deze maatregelen komen.
lees de shockdoctrine van naomi klein video's ook op YouTube
Natuurlijk weten we als buitenstaander niet hoe de vork juist aan de steel zit, en wordt er ons veel wijsgemaakt! Maar uit en door mijn jaren lange syndicale ervaring, denk ik dat die mannen 100% gelijk hebben.
' Is belangrijk te zien dat dit kadert in de plannen voor de afbraak van de vakbonden en van vakbondsaktie in 't algemeen. De mediaspelen hierin een zeer belangrijke rol. Al wat er in 't nieuws aan bod komt gaat over "gijzeling van reizigers..." maar geen woord over waarover de aktie eigenlijk gaat!
iedereen die ooit in een ploegensysteem mee gedraaid heeft weet dat je fysieke en intelectuele cappaciteiten er zeker niet op vooruit gaan tijdens je diverse shiften. Hoe is het dan mogelijk dat een instelling die voor de veiligheid van duizenden mensen in staat, hun verantwoordelijkheid afschuift om meer winst te maken. Tergelijker tijd past het perfect in het plaatje van de aanhoudende vakbond-bashing. 'zijn ze niet beschaamd om na zo'n ramp het werk stil te leggen?'

Gemiddeld komen er in België elk jaar 12.000 miljonairs bij (jawel!), maar tegelijk stijgt de armoede onder de werkende mensen, zowel bij de mensen met als zonder een job. De PVDA vindt dat onaanvaardbaar. Als linkse partij willen we van de strijd tegen armoede een prioriteit maken, zowel lokaal als nationaal. En dat willen we zo aanpakken.

Brussel volksvertegenwoordiger en PVDA-spoorspecialist Michaël Verbauwhede solliciteert voor een job bij de NMBS om de liberalisering van het spoor te vermijden. "Al jarenlang bereiden Europese technocraten als slippendragers van de multinationals de liberalisering voor, maar het fiasco bij de Engelse spoorwegen heeft het enthousiasme wat getemperd." Hieronder leest u hoe hij zijn sollicitatie motiveert.

Walter Joos (49), logistiek medewerker en vurig vakbondsafgevaardigde bij Agfa Gevaert, versterkt in oktober de PVDA-lijst in Duffel. “Verkiezingen, dat is een ideeënstrijd. En die moeten we elke dag opnieuw voeren.”

Vorig jaar staakten de 800 arbeiders van tractorbedrijf Case New Holland industrial (CHNi) voor betere werkomstandigheden. De directie reageerde zeer agressief met deurwaarders, dwangsommen en stakingsbrekers. Na verzet van ACV-CSC METEA en ABVV Metaal bevestigt het Antwerpse hof van beroep dat het stakingsrecht geschonden werd door de directie. Een belangrijke overwinning voor alle werknemers in ons land.

Ali Guissé (46) was woordvoerder van mensen zonder papieren, opvoeder, radiopresentator en buschauffeur bij de MIVB. En vandaag is hij kandidaat voor de PVDA in Brussel. De rode draad in zijn leven? “Geen vooruitgang zonder strijd.”

Yves Lambot is vakbondssecretaris van de bediendecentrale CNE in Charleroi en engageert zich al jaren voor de werknemers van Ryanair. We spraken hem op 9 augustus op de vooravond van een staking die het bedrijf voor de tweede keer dit jaar zal dooreenschudden in heel Europa. Hij had op reis moeten zijn ... “Maar het is zo’n belangrijke strijd!”

Niet de consument maar Electrabel en de andere energiemultionationals moeten opdraaien voor de stroomcrisis, zegt PVDA-energiespecialist Tom De Meester. Voor hem is, tien jaar vrije markt, de situatie “hoe langer hoe meer compleet absurd”.

Dinsdag 22 september dag op dag twintig jaar geleden sterft Semira Adamu. Op het ogenblik van haar gedwongen repatriëring werd het jonge Nigeriaanse meisje door rijkswachters verstikt.

Bij zijn aantreden kondigde minister van Justitie Koen Geens aan dat hij een nieuwe wind wilde doen waaien door justitie. Een van zijn paradepaardjes is het vernieuwen van de grote wetboeken, die soms nog uit de tijd van Napoleon dateren. Hij maakte al een nieuw Gerechtelijk Wetboek, nu is het de beurt aan het Strafwetboek.

In de afgelopen dagen deden zich verschillende daden van agressie tegen treinbegeleiders voor. Vandaag, woensdag 19 september, organiseert het begeleidend personeel van de NMBS een actie "Post-It" om te protesteren tegen de toename van het aantal agressies. Die zijn niet onvermijdelijk. De vakbonden stellen oplossingen voor.