“Niet wij, maar Belgocontrol koos deze timing”

Foto Daniel Avram / Flickr
Foto Daniel Avram / Flickr
Thema's
Luchtvaart

Commentaar toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.

Reacties

Tot op heden is staken een recht ,en dat het moment slecht gekozen is.Je kan ook de vraag stellen waarom moet de regering nu juist met deze maatregelen komen.
lees de shockdoctrine van naomi klein video's ook op YouTube
Natuurlijk weten we als buitenstaander niet hoe de vork juist aan de steel zit, en wordt er ons veel wijsgemaakt! Maar uit en door mijn jaren lange syndicale ervaring, denk ik dat die mannen 100% gelijk hebben.
' Is belangrijk te zien dat dit kadert in de plannen voor de afbraak van de vakbonden en van vakbondsaktie in 't algemeen. De mediaspelen hierin een zeer belangrijke rol. Al wat er in 't nieuws aan bod komt gaat over "gijzeling van reizigers..." maar geen woord over waarover de aktie eigenlijk gaat!
iedereen die ooit in een ploegensysteem mee gedraaid heeft weet dat je fysieke en intelectuele cappaciteiten er zeker niet op vooruit gaan tijdens je diverse shiften. Hoe is het dan mogelijk dat een instelling die voor de veiligheid van duizenden mensen in staat, hun verantwoordelijkheid afschuift om meer winst te maken. Tergelijker tijd past het perfect in het plaatje van de aanhoudende vakbond-bashing. 'zijn ze niet beschaamd om na zo'n ramp het werk stil te leggen?'

Op 12 augustus overleed Samir Amin. De Frans-Egyptische econoom was één van de grote marxistische denkers van onze tijd. Hij liet vooral zijn licht schijnen op de mechanismen van de kapitalistische globalisering en de uitdagingen van de Derde Wereld om zich daaraan te ontworstelen. Hij laat een indrukwekkende erfenis na. Samir Amin werd 86.

De regering wil iedereen die het niet met haar eens is monddood maken. Hoe? Door in de eerste plaats de tegenmacht van de vakbonden en ziekenfondsen te breken. Na de verkiezingen plant de regering een zware aanval. Maar nu al wordt de ideologische strijd gestart.

In Argentinië blokkeerde de senaat de legalisering van abortus.

"Soms vraagt een oudere werknemer aan een jongere collega hoe het komt dat ze de hele dag niet gegeten heeft. Dat komt omdat de nieuwe collega’s voor alles zelf moeten betalen en een veel lager vast loon hebben." Vakbondssecretaris Yves Lambot vertelt over de staking bij Ryanair.

Mensen die aan het einde van hun loopbaan een beetje of serieus aan de sukkel geraken, het zijn er veel. Meer dan 100.000 van hen werken daarom vandaag vier vijfde of halftijds. In de hoop tot hun pensioen te kunnen blijven werken. En net die maatregel schaft de regering-Michel nu af. Hoe cynisch kun je zijn?

Kort voor de vrijlating van 17-jarige verzetsstrijdster Ahed Tamimi waren RedFox en Comac, de jeugdbewegingen van de PVDA, op solidariteitsreis in Palestina en konden ze haar vader, Bassem Tamimi, interviewen in het dorpje Nabi Saleh.

Waar de werkgevers al lang van dromen, heeft de regering deze zomer op tafel gebracht: een nieuw plan voor een zoveelste aanval op onze lonen en arbeidsvoorwaarden. Een plan dat de werkende mensen verdeelt. Hoe hebben ze dat gerealiseerd? Door een mythe te creëren over een zogenaamde krapte op de arbeidsmarkt.

Nadat het personeel van de lagekostenmaatschappij twee dagen staakte, stuurde de directie hen een dreigende brief. De piloten verzetten zich tegen die frontale aanval op het stakingsrecht door een nieuwe stakingsaanzegging in te dienen voor 10 augustus.

Niemand kon eraan ontsnappen: deze zomer werd ons land getroffen door één van de langste en warmste hittegolven uit de Belgische geschiedenis. Deze extreme fenomenen komen door de klimaatopwarming steeds vaker voor. Terwijl onze beleidsmakers een klimaatakkoord proberen minimaliseren, plant de Belgische klimaatbeweging Climate Express een grote mobilisatie in Brussel op 2 december. De perfecte gelegenheid om hen duidelijk te maken dat ze actie moeten ondernemen.