Claudine, een loopbaan van 43 jaar, geen werkloosheidsuitkering, geen pensioen ...

Commentaar toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.

Reacties

Naar aanleiding van dit verhaal hoop ik ooit mijn verhaal in de media te kunnen brengen. Al jaren strijdend voor een beter leven, de job van mijn leven, terug vooruit komen in het leven, dingen kunnen doen zoals vele mensen die ik tot op heden nog niet heb kunnen doen. Alles is begonnen eind 2008 begin 2009 waarin ik verzeild ben in een scheiding die op zich niet al te zwaar was maar de financiële perikelen maar al te zeer. Hierdoor zowel op relationeel als op professioneel vlak nooit meer degelijk hersteld van die klap. Op dit moment werkzoekend om het feit dat op 21/12/2012 mij iets is overkomen op de werkvloer wat tot op heden een probleem is geworden om de job van mijn leven ooit nog te vinden. Daarboven op de diagnose gekregen waar ASS bij mij is vastgesteld. In 4 jaar tijd zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt met meer dan 50% gehalveerd, probeer ik in alle eerlijkheid mijn plaats nog te vinden op de arbeidsmarkt tot het op een sollicitatie over mijn gezondheid gaat, dan word ik gewoon aan de kant gezet. Organisaties als RVA, VDAB, kunnen of willen mij nauwelijks helpen. Mijn schuldenregeling is in oktober 2015 succesvol afgewerkt, waardoor in 2016 een nieuwe start voor mij moest beginnen maar tot op heden nog niet heeft plaatsgevonden. Desondanks verwoede pogingen om een degelijke job te vinden worden mensen met een beperking steeds meer gediscrimineerd en genegeerd wat tot frustraties en wanhoop leid. Het is mijn hoop ooit als Claudine met mijn verhaal naar buiten te kunnen komen dat een positieve boodschap moet zijn naar betreffende organisaties om mensen met een beperking en andere gebreken gelijkwaardig te behandelen. Ik hoop via deze weg ooit ook mijn verhaal aan jullie te mogen vertellen. Ik dank u.
ik gebruikte ook recht om vermindering van sociale bijdragen tijdens de eerste jaren van mijn dierenarts praktijk nu tellen die jaren ook niet mee voor mijn pensioen ik was hiervan indertijd niet op de hoogte, bij welke instantie moet ik mij wenden om alsnog deze bijdrage te regulariseren? Kan u mij deze info eens bezorgen want mijn pensioen ziet er ook niet al te rooskleurig uit 860€ is de voorlopige berekening , ik heb gemengde loopbaan. met vriendelijke groet.

Op 12 augustus overleed Samir Amin. De Frans-Egyptische econoom was één van de grote marxistische denkers van onze tijd. Hij liet vooral zijn licht schijnen op de mechanismen van de kapitalistische globalisering en de uitdagingen van de Derde Wereld om zich daaraan te ontworstelen. Hij laat een indrukwekkende erfenis na. Samir Amin werd 86.

De regering wil iedereen die het niet met haar eens is monddood maken. Hoe? Door in de eerste plaats de tegenmacht van de vakbonden en ziekenfondsen te breken. Na de verkiezingen plant de regering een zware aanval. Maar nu al wordt de ideologische strijd gestart.

In Argentinië blokkeerde de senaat de legalisering van abortus.

"Soms vraagt een oudere werknemer aan een jongere collega hoe het komt dat ze de hele dag niet gegeten heeft. Dat komt omdat de nieuwe collega’s voor alles zelf moeten betalen en een veel lager vast loon hebben." Vakbondssecretaris Yves Lambot vertelt over de staking bij Ryanair.

Mensen die aan het einde van hun loopbaan een beetje of serieus aan de sukkel geraken, het zijn er veel. Meer dan 100.000 van hen werken daarom vandaag vier vijfde of halftijds. In de hoop tot hun pensioen te kunnen blijven werken. En net die maatregel schaft de regering-Michel nu af. Hoe cynisch kun je zijn?

Kort voor de vrijlating van 17-jarige verzetsstrijdster Ahed Tamimi waren RedFox en Comac, de jeugdbewegingen van de PVDA, op solidariteitsreis in Palestina en konden ze haar vader, Bassem Tamimi, interviewen in het dorpje Nabi Saleh.

Waar de werkgevers al lang van dromen, heeft de regering deze zomer op tafel gebracht: een nieuw plan voor een zoveelste aanval op onze lonen en arbeidsvoorwaarden. Een plan dat de werkende mensen verdeelt. Hoe hebben ze dat gerealiseerd? Door een mythe te creëren over een zogenaamde krapte op de arbeidsmarkt.

Nadat het personeel van de lagekostenmaatschappij twee dagen staakte, stuurde de directie hen een dreigende brief. De piloten verzetten zich tegen die frontale aanval op het stakingsrecht door een nieuwe stakingsaanzegging in te dienen voor 10 augustus.

Niemand kon eraan ontsnappen: deze zomer werd ons land getroffen door één van de langste en warmste hittegolven uit de Belgische geschiedenis. Deze extreme fenomenen komen door de klimaatopwarming steeds vaker voor. Terwijl onze beleidsmakers een klimaatakkoord proberen minimaliseren, plant de Belgische klimaatbeweging Climate Express een grote mobilisatie in Brussel op 2 december. De perfecte gelegenheid om hen duidelijk te maken dat ze actie moeten ondernemen.