Waarom gascentrales sluiten en oude kerncentrales langer openhouden…?

Commentaar toevoegen

Bij het indienen van dit fomulier gaat u akkoord met het privacybeleid van Mollom.

Reacties

Dit volledig correct artikel heeft mijn volledige goedkeuring !
Het is toch geen nieuws dat wij eigenlijk geen regering hebben? Ze draaien als de wind om maar te kunnen meespelen. 1. Geld tekort en besparen, maar 500 miljoen € cadeau doen aan Electrabel door hun kernenergietaks te verlagen. 2. Subsidies voor groene stroom en groen transport afschaffen en dan in Parijs gaan verklaren dat ze groen gaan steunen en promoten. 3. Woningen tekort en dan een perfect leefbaar dorp (DOEL) afbreken, tegen hun eigen regels in, en met de aarde van het nieuwe dok en ongebruikt klaarliggend dok terug vullen, en nog een nieuw dok willen graven terwijl het nieuwste nog maar half wordt gebruikt en er hopen plaats is in de andere havendelen (kijk maar op Google Earth). Hoe slim kun je zijn???

Herentals, Rhisnes (Namen) en Mechelen, dat zijn in België de bedrijven van voedingsgigant Mondelēz waar vorige maandag gestaakt werd. Maar acties komen er ook in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Zuid-Korea en Pakistan …

Straks kiezen de Fransen in twee keer hun nieuwe president. Extreemrechts drukt zijn stempel. Wie weerspiegelt de hoop van de Franse werkende bevolking?

Zanger en acteur Pieter Embrechts maakte een muzikale documentaire over de inwoners van de Turnhoutsebaan in Antwerpen. Hij portretteert hen in film, vertellingen en muzikale verhalen.

De situatie bij busbouwer Van Hool ziet er voor de werknemers niet goed uit. De werkgelegenheid zou op vrij korte tijd wel eens drastisch kunnen afnemen. De PVDA maakte er een folder over, die aan de poort van het bedrijf gretig werd aangenomen.

In het Gentse Caermersklooster pakt havenbaron Fernand Huts voor de tweede keer op één jaar tijd uit met een kunsttentoonstelling om zichzelf en zijn politieke gedachtengoed in de kijker te zetten. ACOD Cultuur en de experimentele kunstruimte Croxhapox geven een creatief antwoord.

De International Women’s Strike (internationale vrouwenstaking) komt voort uit meer dan 600 protestmarsen na de verkiezing van Donald Trump tot president van de VS. Het initiatief groeide uit tot een wereldwijd protest. 

Wereldwijd riepen vrouwenorganisaties op om op 8 maart, Internationale Vrouwendag, te staken voor vrouwenrechten. Ook in België voerden honderden vrouwen actie.

De Chileense zanger Ángel Parra werd onder de dictatuur van Pinochet in ballingschap gedwongen. Hij overleed op 11 maart in Parijs aan kanker.

In Rome vloeit de champagne. Zestig jaar geleden werd daar het Verdrag van Rome getekend. Een symbolisch startpunt van Europese integratie. Intussen groeit overal het verzet tegen het Europa zoals dat in realiteit is uitgebouwd.

Een paar dagen voor de Europese Unie de 60ste verjaardag van het Verdrag van Rome viert, betoogden ruim 1.000 mensen op 24 maart voor het Europees Parlement in Brussel. Het ABVV, dat tot de actie had opgeroepen, eist efficiënte maatregelen tegen sociale dumping.