Schrootcentrales Electrabel brengen veiligheid in gevaar

Commentaar toevoegen

Bij het indienen van dit fomulier gaat u akkoord met het privacybeleid van Mollom.

Reacties

Schande, die verlenging van Doel 1 & 2. Meteen wordt de sluiting in 2025 van alle kerncentrales gehypothekeerd. Bedrog, want verlenging werd op 30 nov getekend, en drie weken later waren doel 1 & 2 al heropgestart: Hoe investeer je (zogezegd) 600 miljoen EUR in 3 weken ??? Dat was toch het bedrag dat Electrabel zei, dat nodig was om die stok oude centrales nog 10 j open te houden; en wegens die investering nog een korting bij de regering (= bende koorknapen van groot kapitaal) af te dingen. het is duidelijk dat hierover veel gelogen werd. WIE GELOOFD DIE MENSEN NOG ???
Niet enkel in Duitsland maken ze zich terecht zorgen, ook in Nederland: Zorgen in West-Brabant over de veiligheid bij kerncentrale Doel https://www.youtube.com/watch?v=EbrpiLG1Dj0
Ze speelen met mensen leeven en evacuwatie bij grote ontploffingen denk een een paar 10 talen jaaren terug oe veel zieke en dooden zijn daar gevallen en mensen die nog ziekte hebben ervan en je weet teegen dat een rampenplan in werking is

Het boek “Le Bruxelles des révolutionnaires” is een collectief werk onder de leiding van historica Anne Morelli. In dit rijk geïllustreerde boek volgt de lezer de sporen van de revolutie van 1830 om aan te komen in “Brussel, terrein van actie en stadsstrijd”, langs de “volkse” Grote Markt of de plaatsen in de hoofdstad waar Marx, Lenin, Victor Hugo … regelmatig kwamen. Hier de inleiding van het boek door de redactrice.

Wie het boek Graailand van Peter Mertens leest, komt geregeld de naam Ewald Engelen tegen. De Nederlandse financieel geograaf is niet bepaald mals voor de financiële en politiek elites. Hij pleit onomwonden voor een links populisme, dat de oprukkende rechtse hordes kan verslaan.

Een film over de sociale zekerheid. Dat hadden we nog niet gehad. Solidair sprak met Gilles Perret, de maker van La Sociale, over de lange strijd die voorafging aan de invoering van de sociale zekerheid, én de link met vandaag.

Met een extra investering van amper 5.700 euro had de verwoestende brand in de Londense woontoren wellicht voorkomen kunnen worden. Toen PVDA-volksvertegenwoordiger Marco Van Hees aan minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) vroeg of we in België voldoende inzetten op preventie om zo’n ramp te vermijden, bleef het akelig stil aan de overkant.

In de pers duiken de laatste weken beelden op van gewelddadige straatprotesten in Venezuela gericht tegen president Maduro en zijn regering. Het lijkt erop dat het imperialisme opnieuw wakker is geworden en er voor het Latijns-Amerikaanse continent een nieuwe tijd aanbreekt. 

Vorig jaar waren meer dan 1.000 vrijwilligers actief op ManiFiesta. De editie 2017 wordt volop voorbereid. We willen er opnieuw een schitterend feest van maken.

Na vier jaar internationaal onderzoek concludeerden meer dan 400 wetenschappers dat de industriële landbouw schadelijk is voor klimaat, gezondheid, economie, ontwikkeling en milieu. De toekomst ligt bij de agro-ecologie, klinkt het. Ook als er tegen 2050 negen miljard mensen te voeden zijn. 

Jeremy Corbyn is de verrassende winnaar van de Britse parlementsverkiezingen. Hij houdt de Conservatieven van de absolute meerderheid. De media, het establishment en zelfs zijn eigen partij deden nochtans alles om Corbyn te saboteren. Maar Corbyns authentiek linkse verhaal sloeg aan. Net als Mélenchon in Frankrijk en Sanders in de VS sprak Corbyn vooral jongeren en werkende mensen aan. 63% van de jongeren stemde Labour. Dat kan een aanzet zijn voor een brede sociale beweging.

Het gebeurt niet alle dagen: een nieuwe speler in het medialandschap. Met de fusies van kranten en tijdschriften in steeds grotere mediagiganten is de verschijning van een nieuw links medium op zich al een verfrissende gebeurtenis. 

In zijn laatste roman Soumission voorspelt de Franse schrijver Michel Houellebecq dat de Franse presidentsverkiezingen van 2022 gewonnen worden door een conservatieve moslimpartij. Theatergezelschap Action Zoo Humain en regisseur Johan Simons van NTGent maakten op basis van deze relroman een opmerkelijke voorstelling: Onderworpen.