PVDA: “Pensioenhervorming van parlementairen: het blijft twee maten, twee gewichten”

Commentaar toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.

Reacties

Als onze regeringen bezig blijven zoals ze nu bezig zijn , denk ik dat er wel eens iets anders zou kunnen ontploffen , en niet alleen maar Twitter ! DIT IS HET ZOVEELSTE BEWIJS DAT DEZE REGERINGEN GÉÉN RESPECT HEEFT VOOR DE WERKNEMERS ÉN HUN KIEZERS!
Een parlementslid met meer dan 20 jaar anciënniteit kan nog altijd met 55 jaar op pensioen. Ik ben al meer dan 20 jaar leerkracht (secundair onderwijs), dus moet ik ook met 55 jaar op pensioen kunnen! Laat rechtvaardigheid geschieden!
Parlementariers hebben een zodanig zwaar leven dat we hen onder de" zware beroepen" zouden kunnen klasseren ware het niet dat het geen beroep is en enkel een mandaat. Op een mandaat wordt geen "loon" betaald waar RSZ kan worden afgehouden om deze riante pensioenen te financieren.Er worden enkel "werkingskosten" betaald en ik betwijfel of daar RSZ wordt afgehouden. Heelder dagen van de ene receptie naar de andere rijden en daar zuipen en fretten à volonté op kosten van de belastingbetaler is geweldig belastend voor menselijk lichaam en blijkbaar ook voor de verstandelijke vermogens, de arrogantie echter zwelt er geweldig van aan . Langs de ene kant is het geweldig unfair dat onze parlementariers ervoor gezorgd hebben dat iedereen tot 67 moet gaan werken terwijl ze zelf op 52 jaar van hun parlementair pensioen kunnen genieten. Langs de andere kant zorgt deze regeling er misschien wel voor dat dit parlement verjongd word en dat het land niet langer bestuurd hoeft te worden door fossielen die op de rand van seniliteit zweven.We moeten enkel zorgen dat dit parlementair pensioen laag genoeg is om hen te dwingen om buiten de politiek nog tot hun 67ste te werken.
Ik werk als poetsvrouw in een ziekenhuis en zal tot mijn 67 moeten werken iets dat ik waarschijnlijk niet zal halen. Heb nu al pijn aan de polsen van al dat wringen. Wanneer gaan wij nu eindelijk eens wakker worden deze regering maakt de gewone werkmens kapot!

In Ierland is er een totaalverbod op abortus. Gelukkig pikken veel Ieren het niet dat het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen aan banden ligt. Op 25 mei 2018 wordt er een referendum gestemd over “the eight”, het amendement dat bepaalt dat het leven van een foetus evenveel waarde heeft als dat van de vrouw.

Al twee maand strijden de Franse werknemers tegen de plannen van president Emmanuel Macron en tegen het liberaal beleid van de Europese Unie. In die strijd blijken de spoorarbeiders de locomotief te zijn. We maken een analyse met een van de machinisten, de Algemeen Secretaris van CGT Spoor.

Voor het eerst sinds tien jaar kwamen dinsdag in Frankrijk alle vakbonden van de Openbare Diensten samen op straat. Ze vertegenwoordigen 5,4 miljoen ambtenaren. Verschillende andere sectoren sloten zich aan. De strijd richt zich tegen de plannen van president Macron, die 120.000 jobs wil schrappen, het statuut wil afbreken en de poort wil openzetten voor tijdelijke en onzekere contracten. Een reportage vanuit Parijs.

Met 68 procent van de uitgebrachte stemmen won Nicolas Maduro zondag 20 mei de presidentsverkiezingen. De binnenlandse oppositie, de Verenigde Staten en hun medestanders erkennen de uitslag niet, maar dat was ook al het geval vóór de verkiezingen hadden plaatsgevonden.

De PVDA verneemt met droefheid het overlijden van Jan Cap, een monument van het Belgisch strijdsyndicalisme. Hij overleed donderdagavond 17 mei bij hem thuis. Hij werd 87. Wij bieden onze innige deelneming aan aan zijn weduwe en zijn familie en naasten. De afscheidsviering van Jan vindt plaats op zaterdag 26 mei 2018 om 11.00 u in crematorium Heimolen, Waasmunsterse Steenweg 13 te Sint-Niklaas.
Jan Vandeputte schreef voor Jan Cap dit In Memoriam.

Moederbedrijf Engie heeft 1,6 miljard euro weggehaald bij Electrabel. "De aandeelhouders zuigen Electrabel helemaal leeg", zegt PVDA-energiespecialist Tom De Meester. "De miljardenfactuur voor het nucleair afval dreigt bij de bevolking terecht te komen."

De kloof tussen de Belgische pensioenen en die van de buurlanden loopt al op tot 50 procent. Alleen met Duitsland wordt de kloof kleiner: daar heeft men het pensioen met punten ingevoerd. Steeds meer Duitse gepensioneerden doen daardoor een beroep op Nothilfe (noodhulp). De PVDA-studiedienst bevestigt na deze studie opnieuw: de Belgische wettelijke pensioenen optrekken is nodig én mogelijk.

Nu de dienstverlening van De Lijn totaal te wensen overlaat, werpt de N-VA zich op als redder in de nood. Een stadsregionaal vervoersbedrijf zou alle problemen die De Lijn meesleurt, als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Maar hoe komt het dan dat die partij, die nu al op alle niveaus mee aan de knoppen zit, er toch niet in slaagt de bussen en trams op tijd te laten rijden?

“De Palestijnen hebben inderdaad al een kwart eeuw geprobeerd om te onderhandelen. Maar waar hebben die onderhandelingen tot dusver toe geleid? Tot helemaal niks”, zegt Hamdan Al Damiri, coördinator van de Palestijnse gemeenschap in België. “De Verenigde Staten willen de belangrijkste grootmacht in het Midden-Oosten blijven. En daarvoor moeten ze ervoor zorgen dat de spanningen in de regio niet afnemen.”
Uit een studie van Geneeskunde voor het Volk, blijkt dat één op drie werknemers op 59 niet langer in staat is te werken omwille van gezondheidsproblemen. Nog een derde heeft nood aan aangepast werk. “Onze studie toont aan hoezeer vervroegd pensioen, brugpensioen en aangepast werk op het einde van de carrière voor heel veel mensen noodzakelijk zijn.