Mega-Turteltaks in sociale woonwijk

Frank Verswalm schrok zich een hoedje op 1 maart. Zijn elektriciteitsfactuur steeg in één klap met 40 euro per maand. (Foto Solidair, Nick Dobbelaere)
Frank Verswalm schrok zich een hoedje op 1 maart. Zijn elektriciteitsfactuur steeg in één klap met 40 euro per maand. (Foto Solidair, Nick Dobbelaere)

Commentaar toevoegen

Bij het indienen van dit fomulier gaat u akkoord met het privacybeleid van Mollom.

Reacties

Politici die zulke hoge verdiensten hebben en de hoge eisen die zij stellen aan de gewone man in de straat in hun geldbeugel eigenlijk niet voelen, zouden eens een jaar in de schoenen van de gewone man moeten lopen.
Mevr Rutten ,Alice in wonderland wordt eindelijk eens volwassen en zie wat er rond je gebeurt.De armoede stijgt bij werkende,gepensioneerden en alleenstaanden.Dikwijls alleenstaand en gepensioneerd.
Oneerlijkheid troef in deze regering.Mevr Turtelboom zal niet meer verkozen worden.Eigen schuld dikke buld.
Elektriciteit rekening, verleden jaar oktober 80maand erachter, 85,66 afrekening 159,97 nu 127,049 per maand, afrekening 467,82 afrekening, en ik ben alleen verwarmd niet met Electric, let lamp, een was machine om de twee en halve, en een droge kast, dit Is een een echte change, maffia praktijk zijn dat,

Straks kiezen de Fransen in twee keer hun nieuwe president. Extreemrechts drukt zijn stempel. Wie weerspiegelt de hoop van de Franse werkende bevolking?

Zanger en acteur Pieter Embrechts maakte een muzikale documentaire over de inwoners van de Turnhoutsebaan in Antwerpen. Hij portretteert hen in film, vertellingen en muzikale verhalen. Liliane is niet alleen al jaar en dag lid van de PVDA ze is ook een van acht bijzondere mensen die Pieter Embrechts opvoert in “A street concert”. Volgens Gazet van Antwerpen is de 65-jarige Liliane Simons “de bekendste activiste van en voor Borgerhout”. Speciaal voor Embrechts’ muzikale voorstelling schreef Liliane een rap over de Turnhoutsebaan, waarin ze een raak beeld schetst van de sfeer in Antwerpen.

De situatie bij busbouwer Van Hool ziet er voor de werknemers niet goed uit. De werkgelegenheid zou op vrij korte tijd wel eens drastisch kunnen afnemen. De PVDA maakte er een folder over, die aan de poort van het bedrijf gretig werd aangenomen.

In het Gentse Caermersklooster pakt havenbaron Fernand Huts voor de tweede keer op één jaar tijd uit met een kunsttentoonstelling om zichzelf en zijn politieke gedachtengoed in de kijker te zetten. ACOD Cultuur en de experimentele kunstruimte Croxhapox geven een creatief antwoord.

De International Women’s Strike (internationale vrouwenstaking) komt voort uit meer dan 600 protestmarsen na de verkiezing van Donald Trump tot president van de VS. Het initiatief groeide uit tot een wereldwijd protest. 

Wereldwijd riepen vrouwenorganisaties op om op 8 maart, Internationale Vrouwendag, te staken voor vrouwenrechten. Ook in België voerden honderden vrouwen actie.

De Chileense zanger Ángel Parra werd onder de dictatuur van Pinochet in ballingschap gedwongen. Hij overleed op 11 maart in Parijs aan kanker.

In Rome vloeit de champagne. Zestig jaar geleden werd daar het Verdrag van Rome getekend. Een symbolisch startpunt van Europese integratie. Intussen groeit overal het verzet tegen het Europa zoals dat in realiteit is uitgebouwd.

Een paar dagen voor de Europese Unie de 60ste verjaardag van het Verdrag van Rome viert, betoogden ruim 1.000 mensen op 24 maart voor het Europees Parlement in Brussel. Het ABVV, dat tot de actie had opgeroepen, eist efficiënte maatregelen tegen sociale dumping. 

Steeds meer bedrijven voeren tijdelijke werknemers in. Dat gaat vaak via onderaannemers. De bedoeling? Belgische loon- en arbeidsvoorwaarden ontwijken. En ondermijnen.