Hoe een brede beweging CETA toch nog kan stoppen

Foto GUE/NGL
Foto GUE/NGL

Commentaar toevoegen

Bij het indienen van dit fomulier gaat u akkoord met het privacybeleid van Mollom.

Reacties

Wat hebben we dringend nodig? Alle namen en foto's en hun persoonlijke belangen(van ruimschoots door de lobbyisten betaald tot stevig verankerd zijn in de maffia vb deguch-verhofstadt)) van de ja stemmers in ep en vooral die van belgie en overal ten lande aan de schandpaal uithangen. NO CETA d19-20,greenwire,..; En Trump, hij is tttip: een multinational die de democratie heeft overgenomen!

“Die ochtend stapte ik nog samen met mijn vrouw superblij bij de notaris buiten: we hadden net een bouwgrond gekocht, we hadden het gevoel dat we nu echt aan ons leven konden beginnen. En diezelfde namiddag waren we alle twee ons werk kwijt”, zo vertelt een van de ex-Renault-werknemers in de film Renault, 20 jaar later. Ze waren niet het enige koppel bij Renault-Vilvoorde.  De strijd die de 3.100 werknemers die lente en zomer voerden, is een van de meeste heroïsche in de geschiedenis van de arbeidersbeweging in België. Reden genoeg om er bij stil te staan.

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block wil in 2017 tienduizend langdurig zieken opnieuw aan het werk zetten. De jacht op zieke werknemers wordt verdergezet, met sancties in het vooruitzicht. En als we ons nu eens zouden richten op de oorzaken van het toenemende aantal langdurig zieken?

Advocaten en verenigingen verzetten zich tegen de nieuwe hervorming van de rechtsbijstand. Op dinsdag 21 februari voerden zij actie aan het kabinet van minister van Justitie Koen Geens (CD&V). De hervorming die in september werd doorgevoerd, maakt toegang tot rechtshulp steeds moeilijker voor mensen met een laag inkomen.

Tijdens de informele EU-top in Malta beslisten de Europese leiders het terugdringen van vluchtelingen (“pushbacks”) over te laten aan de Libische kustwacht. Artsen Zonder Grenzen stelt dat de EU bereid is “kwetsbare mensen op te offeren om te verhinderen dat ze Europa binnenkomen”.

Opnieuw wordt een wet goedgekeurd die de veiligheid van de burgers niet verhoogt. Ondertussen wordt de rechtsstaat ondergraven.

Ry Cooder, zegt u? Muzikant, maatschappijkritische verhalenverteller en ontdekker van de ouwe Cubanen van de Buena Vista Social Club. Muziekrecensent Wouter Bulckaert schreef een biografie van deze Amerikaanse gitarist en songschrijver die bij het grote publiek zelf een nobele onbekende bleef. Enkele passages.

Een maximumfactuur in het onderwijs is een goede stap vooruit.

Onder druk wordt alles vloeibaar. Intermixt wil haar vergoedingen nu toch bekend maken, en dat nauwelijks tien uur nadat PVDA-voorzitter Peter Mertens de Antwerpse schepen Koen Kennis hierover interpelleerde. Druk loont dus. Wij blijven de druk opvoeren. Maandag belooft een spannende zitting van de gemeenteraad te worden.
Intermixt, een stichting van openbaar nut die actief is in de Belgische aardgas- en elektriciteitssector, betaalt jaarlijks 2,1 miljoen euro voor 10,4 voltijdse personeelsleden. Dat blijkt uit cijfers van de PVDA.
“Eenheid en bescheidenheid, tot aan de overwinning!” Met die woorden besloot Pablo Iglesias, de pas herkozen algemeen secretaris van de Spaanse linkse partij Podemos het tweede congres van zijn partij. Hun programma? In beweging komen om rechten af te dwingen.