Claudine, een loopbaan van 43 jaar, geen werkloosheidsuitkering, geen pensioen ...

Commentaar toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.

Reacties

Naar aanleiding van dit verhaal hoop ik ooit mijn verhaal in de media te kunnen brengen. Al jaren strijdend voor een beter leven, de job van mijn leven, terug vooruit komen in het leven, dingen kunnen doen zoals vele mensen die ik tot op heden nog niet heb kunnen doen. Alles is begonnen eind 2008 begin 2009 waarin ik verzeild ben in een scheiding die op zich niet al te zwaar was maar de financiële perikelen maar al te zeer. Hierdoor zowel op relationeel als op professioneel vlak nooit meer degelijk hersteld van die klap. Op dit moment werkzoekend om het feit dat op 21/12/2012 mij iets is overkomen op de werkvloer wat tot op heden een probleem is geworden om de job van mijn leven ooit nog te vinden. Daarboven op de diagnose gekregen waar ASS bij mij is vastgesteld. In 4 jaar tijd zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt met meer dan 50% gehalveerd, probeer ik in alle eerlijkheid mijn plaats nog te vinden op de arbeidsmarkt tot het op een sollicitatie over mijn gezondheid gaat, dan word ik gewoon aan de kant gezet. Organisaties als RVA, VDAB, kunnen of willen mij nauwelijks helpen. Mijn schuldenregeling is in oktober 2015 succesvol afgewerkt, waardoor in 2016 een nieuwe start voor mij moest beginnen maar tot op heden nog niet heeft plaatsgevonden. Desondanks verwoede pogingen om een degelijke job te vinden worden mensen met een beperking steeds meer gediscrimineerd en genegeerd wat tot frustraties en wanhoop leid. Het is mijn hoop ooit als Claudine met mijn verhaal naar buiten te kunnen komen dat een positieve boodschap moet zijn naar betreffende organisaties om mensen met een beperking en andere gebreken gelijkwaardig te behandelen. Ik hoop via deze weg ooit ook mijn verhaal aan jullie te mogen vertellen. Ik dank u.
ik gebruikte ook recht om vermindering van sociale bijdragen tijdens de eerste jaren van mijn dierenarts praktijk nu tellen die jaren ook niet mee voor mijn pensioen ik was hiervan indertijd niet op de hoogte, bij welke instantie moet ik mij wenden om alsnog deze bijdrage te regulariseren? Kan u mij deze info eens bezorgen want mijn pensioen ziet er ook niet al te rooskleurig uit 860€ is de voorlopige berekening , ik heb gemengde loopbaan. met vriendelijke groet.

In Ierland is er een totaalverbod op abortus. Gelukkig pikken veel Ieren het niet dat het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen aan banden ligt. Op 25 mei 2018 wordt er een referendum gestemd over “the eight”, het amendement dat bepaalt dat het leven van een foetus evenveel waarde heeft als dat van de vrouw.

Al twee maand strijden de Franse werknemers tegen de plannen van president Emmanuel Macron en tegen het liberaal beleid van de Europese Unie. In die strijd blijken de spoorarbeiders de locomotief te zijn. We maken een analyse met een van de machinisten, de Algemeen Secretaris van CGT Spoor.

Voor het eerst sinds tien jaar kwamen dinsdag in Frankrijk alle vakbonden van de Openbare Diensten samen op straat. Ze vertegenwoordigen 5,4 miljoen ambtenaren. Verschillende andere sectoren sloten zich aan. De strijd richt zich tegen de plannen van president Macron, die 120.000 jobs wil schrappen, het statuut wil afbreken en de poort wil openzetten voor tijdelijke en onzekere contracten. Een reportage vanuit Parijs.

Met 68 procent van de uitgebrachte stemmen won Nicolas Maduro zondag 20 mei de presidentsverkiezingen. De binnenlandse oppositie, de Verenigde Staten en hun medestanders erkennen de uitslag niet, maar dat was ook al het geval vóór de verkiezingen hadden plaatsgevonden.

De PVDA verneemt met droefheid het overlijden van Jan Cap, een monument van het Belgisch strijdsyndicalisme. Hij overleed donderdagavond 17 mei bij hem thuis. Hij werd 87. Wij bieden onze innige deelneming aan aan zijn weduwe en zijn familie en naasten. De afscheidsviering van Jan vindt plaats op zaterdag 26 mei 2018 om 11.00 u in crematorium Heimolen, Waasmunsterse Steenweg 13 te Sint-Niklaas.
Jan Vandeputte schreef voor Jan Cap dit In Memoriam.

Moederbedrijf Engie heeft 1,6 miljard euro weggehaald bij Electrabel. "De aandeelhouders zuigen Electrabel helemaal leeg", zegt PVDA-energiespecialist Tom De Meester. "De miljardenfactuur voor het nucleair afval dreigt bij de bevolking terecht te komen."

De kloof tussen de Belgische pensioenen en die van de buurlanden loopt al op tot 50 procent. Alleen met Duitsland wordt de kloof kleiner: daar heeft men het pensioen met punten ingevoerd. Steeds meer Duitse gepensioneerden doen daardoor een beroep op Nothilfe (noodhulp). De PVDA-studiedienst bevestigt na deze studie opnieuw: de Belgische wettelijke pensioenen optrekken is nodig én mogelijk.

Nu de dienstverlening van De Lijn totaal te wensen overlaat, werpt de N-VA zich op als redder in de nood. Een stadsregionaal vervoersbedrijf zou alle problemen die De Lijn meesleurt, als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Maar hoe komt het dan dat die partij, die nu al op alle niveaus mee aan de knoppen zit, er toch niet in slaagt de bussen en trams op tijd te laten rijden?

“De Palestijnen hebben inderdaad al een kwart eeuw geprobeerd om te onderhandelen. Maar waar hebben die onderhandelingen tot dusver toe geleid? Tot helemaal niks”, zegt Hamdan Al Damiri, coördinator van de Palestijnse gemeenschap in België. “De Verenigde Staten willen de belangrijkste grootmacht in het Midden-Oosten blijven. En daarvoor moeten ze ervoor zorgen dat de spanningen in de regio niet afnemen.”
Uit een studie van Geneeskunde voor het Volk, blijkt dat één op drie werknemers op 59 niet langer in staat is te werken omwille van gezondheidsproblemen. Nog een derde heeft nood aan aangepast werk. “Onze studie toont aan hoezeer vervroegd pensioen, brugpensioen en aangepast werk op het einde van de carrière voor heel veel mensen noodzakelijk zijn.