Wat de parabel van de arme weduwe ons leert over CD&V en deze foute begroting

Foto pcstratman / Flickr
Foto pcstratman / Flickr
Thema's
Regering

Commentaar toevoegen

Bij het indienen van dit fomulier gaat u akkoord met het privacybeleid van Mollom.

Reacties

Ja, deze regering is er een van geven aan de rijke en afpakken van de arme mensen. Electrabel een van de rijkste bedrijven in Europa . en deze krijgt geld. dit is de omgekeerde wereld. Deze huidige regering zijn de huurlingen van het groot geld/ banken/ bedrijven. Maar ze vergeten een ding men kan een citroen niet blijven uitpersen tot dat hij breekt. Men wil terug gaan naar de tijd van pastoor Daems. met alle ...
20% van de mensen komt moeilijk rond en toch krijgt pvda maar 2% stemmen..??? nva werkt voor de 10% rijksten en halen 33%???? dé mooiste maatregel vind ik dat de laagste pensioenen verminderd worden , niet om te besparen, maar om de hoogste méér te kunnen geven????
Het is ver gekomen als 'radicaal links' parabels moet bovenhalen om een vinger op een zeer pijnlijke plek te leggen, maar het is me welkom, en hard nodig...
Deze speech zou verplichte kost moeten zijn in alle scholen en fabrieken ! Proficiat Peter , dit is klop erop !!!

Ahmad Wali Ahmad Yar, master in de politieke wetenschap aan de ULB en actief bij Vriendschap Zonder Grenzen, reageert op de aanslag van 31 mei in Kaboel.

Het zijn spannende dagen voor Venezuela en zijn sociaal maatschappijproject, de Bolivariaanse revolutie. Zondag 30 juli zijn er verkiezingen voor een Grondwetgevende Vergadering. De rechtse oppositie boycot die en hoopt op meer straatgeweld tegen de regering-Maduro. Trump, de CIA en ook de Europese Commissie moeien zich. Tot ergernis van heel Zuid-Amerikaans links.

Elke examenperiode organiseert de PVDA-jongerenbeweging RedFox de Boostdays. Jongeren studeren samen met andere jongeren in een leuke omgeving.

Een week geleden werden drie Palestijnen gedood tijdens een betoging van 100.000 mensen in Jeruzalem.

Na bijna zes weken theater, krijgt het Waals Gewest een regering met cdH en MR. Zoals verwacht belooft die witter dan wit te wassen. Maar hoe ethisch wordt die regering en wat heeft ze in petto qua degelijk bestuur? vraagt Waals parlementslid Fréderic Gillot (PVDA) zich af.

Nu de verkiezingen dichterbij komen, wakkert N-VA de cultuurstrijd verder aan. Bevoegdheden als mobiliteit en justitie moeten volledig Vlaams worden. Maar ook kunst en cultuur moeten meer in de Vlaams-nationalistische greep komen.

Het Vlaams Parlement keurde op 14 juli het idee goed, dat minister Homans in april dit jaar lanceerde: de huurwaarborg gaat van twee naar drie maanden huur. Er moet nog een huurlening komen waar huurders met financiële problemen die waarborg kunnen lenen, maar daarover is nog geen enkel nieuws. Voor wie? Op welke manier? Aan het Homans-tempo zal dit wellicht nog enkele jaren duren.  En intussen geraken alsmaar meer huurders in de problemen. Het nieuwe decreet zet geen enkele beperking op de soms schandelijk hoge huurprijzen.

Captain SKA staat in de Britse hitlijsten met een lied tegen premier Theresa May. Het succes van “Liar Liar GE2017” leverde hen een uitnodiging op voor tal van zomerfestivals, maar de groep speelt liever op festivals waar ze echt achter staan. En ManiFiesta is daar zeker een van.

Het Europees Parlement (EP) keurde op 12 juli in Straatsburg het EU-Cuba Akkoord voor Politieke Dialoog en Samenwerking goed, dat de Europese Raad in december 2016 met het eiland had gesloten.

31 mei 2017, aan de ingang van het VRT-gebouw aan de Reyerslaan in Brussel. De ACOD-ploeg schenkt haar voorzitter Luk Vandenhoeck geen kist wijn of een bloemstuk, maar een piket als afscheidscadeau voor zijn pensionering. Een terugblik op 45 jaar politiek en syndicaal engagement.