Vredesakkoord Colombia erdoor na herexamen

Foto Elias Shariff Falla Mardini / Pixabay.
Foto Elias Shariff Falla Mardini / Pixabay.

Commentaar toevoegen

Bij het indienen van dit fomulier gaat u akkoord met het privacybeleid van Mollom.

“Ik krijg niet het gevoel dat in het Europees Parlement voldoende integere mensen zitten die onze belangen vertegenwoordigen.” Dat zegt Anne-Marie Mineur, Nederlands Europarlementslid voor de SP van de fractie van Verenigd Links (GUE/NGL). Ze volgde de onderhandelingen over het vrijhandelsverdrag tussen de EU en Canada op de voet. “Vandaar onze slogan ‘Nee tegen deze EU’”, zegt ze. 

De PVDA Antwerpen verhuist. Naar een nieuw secretariaat in het centrum van Antwerpen dat werd aangekocht door een coöperatieve: De Toekomstbouwers. “Een fantastisch project voor een partij in volle groei”, zegt Wouter Van Damme, voorzitter van PVDA Antwerpen.
Het werk van beeldend kunstenaar Sven ’t Jolle is een humoristische en vurige kritiek op het kapitalisme. De tentoonstelling in kunstencentrum WIELS in Vorst, met sculpturen, installaties en werken op papier, biedt een rijk overzicht van zijn recente activiteit

Haltes verdwijnen, bus- en tramlijnen worden geschrapt, ticketprijzen schieten de hoogte in. Het openbaar vervoer moet op de schop. Maar PVDA-afdelingen in heel het land laten zich hun bus en tram niet zomaar afnemen. 

Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) kondigde in december aan dat iedereen zijn studiejaren kan afkopen voor extra pensioen. “Op drie jaar tijd heb je je investering terugverdiend”, beloofde hij. “Dat is oneerlijke communicatie”, reageert Kim De Witte, pensioenspecialist van de PVDA. “In heel wat gevallen duurt het vijf, zes of zelfs achttien jaar vooraleer je investering is terugverdiend.”

Sinds 2015 zijn de beschutte en sociale werkplaatsen geïntegreerd tot ‘maatwerkbedrijven’. Op maat van wie, vragen Myriam Steenhuyzen en Carla Willaert zich af. Op maat van de werknemers met een arbeidshandicap of eerder op maat van de multinaionals waarvoor ze alsmaar vaker werken?  

Een campagne van PVDA-zorg en Geneeskunde voor het Volk leverde de afgelopen dagen duizenden berichten op voor minister De Block. En ook een beperkt aantal haatberichten. “Zulke berichten kunnen niet”, reageert dr. Dirk Van Duppen. “Maar we vragen de minister om vooral de andere - vaak aangrijpende - berichten ernstig te nemen.”

Op haar Facebook pagina vraagt Maggie De Block om haar geen haatberichten meer te sturen. Ze schiet daarbij met scherp op een oproep van de PVDA en GVHV om een wenskaart op te sturen naar de minister om zo te protesteren tegen het duurder worden van een aantal geneesmiddelen.

De klassenjustitie slaat weer toe. In beroep zijn Mickael Wamen en vier andere vakbondsleden van de Franse vakbond CGT bij Goodyear Amiens veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van 5 jaar. Twee anderen werden veroordeeld tot 3 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 5 jaar. De 8ste werd vrijgesproken.

Minister van Buienlandse Zaken Didier Reynders (MR) bevestigt dat regering kernwapens voorziet voor opvolger F-16. De PVDA veroordeelt deze onverantwoorde keuze.