Protestparade zegt 7000 keer “Ja, mijne heren Michel en De Wever, wij hebben een alternatief!”

Thema's
PVDA

Commentaar toevoegen

Bij het indienen van dit fomulier gaat u akkoord met het privacybeleid van Mollom.

Reacties

Congratulations fom out of London. Ook hiet groeit het verzet tegen de rechtse regering Cameron. Verleden week hebben de verpleegsters en paramedici een dag gestaakt. Historisch. Want dit tegen de repressieve vakbondwetgeving in. Wat vooral in het verkeerde keelgat bij veel Britten is geschoten is de "loonsverhoging" van 11% die de parlementairen zich hier hebben toegeeigend. De verpleegsters eisen nu 1% loonsverhoging en de regering Cameron blijft volhouden dat daar geen geld voor is "tenzij ze verpleegsters ontslaan". Verleden week zag ik een stakingspost aan een gebouw. Ik kon het niet laten om met hen te gaan praten: het waren bedienden van de Britse arbeidsvoorziening. Ook zij eisen 1% loonsverhoging. Maar deze mensen spraken hun frustatie uit dat ze werklozen moeten stimuleren om te werken terwijl er geen jobs zijn. Binnenkort zijn het hier verkiezingen. New Labour heeft op sociaal-economisch vlak hetzelfde programma als de conservatieven, enkel op ethische kwesties is er een verschil. Belgie heeft een enorme luxe: de PVDA. Proficiat !

Seksueel geweld is niet alleen het probleem van de film- en mediawereld. Het doet zich overal voor. Uit een enquête van ACV Voeding en Diensten, waarvan de resultaten in juni vorig jaar bekend werden gemaakt, blijkt dat schoonmaaksters erg kwetsbare doelwitten zijn. Myreine Kint, genderverantwoordelijke bij ACV Voeding en Diensten, was bij de enquête nauw betrokken en ging met de resultaten aan de slag.

"Het is mijn beleid of een opengrenzenbeleid", zegt Bart De Wever. "Het is dit of een massale regularisering", aapt Charles Michel na. Ook bij de pensioenhervorming en alle dossiers waar de regering-Michel in moeilijkheden komt, horen we datzelfde liedje: de oppositie vertelt leugens en heeft geen alternatief. Is dat echt zo?  

Een dertigtal koeriers van Deliveroo manifesteerde maandagavond in Brussel en anderen leverden die avond geen bestellingen af, nadat een bijeenkomst van een delegatie met de Brusselse directie eerder op de dag zonder resultaat was afgelopen. Er komen wellicht nog acties. Wat willen de koeriers, waarom zijn ze vandaag zo kwaad? 

Ondanks nieuwe onthullingen die bevestigen dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vanaf het begin heeft gelogen over het terugsturen van vluchtelingen naar Soedan, zet de eerste minister Francken nog altijd uit de wind. Dat bewijst eens te meer dat Charles Michel de N-VA nodig heeft om aan de macht te blijven en door te kunnen gaan met zijn bezuinigingsbeleid.
Overzicht van de inhoud van ons januarinummer. Met een abonnement lees je deze artikels niet alleen sneller, je krijgt er ook nog foto's, tekeningen en heel wat extra berichten bovenop.

"We moeten waakzaam zijn opdat de Vlaamse regering ons alsnog niet met een Uplace-light opzadelt", schrijft Sander Barrez (PVDA).

In de tweede ronde van de Chileense parlementsverkiezingen, die op 17 december jongstleden plaatsvonden, heeft de conservatieve zakenman Sebastian Piñera het gehaald van de centrumlinkse journalist Alejandro Guillier. Het sociaal verzet heeft zich de voorbije jaren opgebouwd en staat nu voor nieuwe uitdagingen.

De hervorming van de vennootschapsbelasting (VB) van minister van Financiën Van Overtveldt is nog net voor kerstmis goedgekeurd. Aanvankelijk presenteerde hij zijn hervorming als een tweevoudige nuloperatie zonder budgettaire impact. Ze zou de aanslagvoet verlagen maar tegelijk vele belastingaftrekken afschaffen. De werkelijkheid ziet er enigszins anders uit: de miljarden euro besparingen die de bevolking zijn opgelegd, belanden in de zakken van het patronaat …

Danny werkte jarenlang in een callcenter. Tot de Amerikaanse eigenaar in 2013 alle activiteiten naar Nederland verhuisde. Danny kon daar aan de slag. Wat hij ginds zag, tartte elke verbeelding. De meeste werknemers waren studenten met nulurencontracten.

38 jaar, hoogopgeleid, vol energie en werklust… maar nog nooit een vast contract kunnen bemachtigen. In Nederland is het geen uitzondering. Jongeren gaan er van het ene flexcontract naar het andere. Maar ze gaan nu in de tegenaanval.